Чакането на бебе крие много емоции, очакване, неизвестности и куп задачи, които се предполага, че бъдещите родители трябва да свършат преди появата му. Освен ремонта на бебешката стая, сред най-важните задължения, а и най-приятните са купуването на най-необходимите вещи за новороденото. От бебешки аксесоари и мебели за детската стая до бебешкото спално бельо, дрехи, козметика, количка, люлка…,количеството бебешки консумативи, което новороденото изисква, може да изненада всяка бъдеща майка.
И дори на бъдещите родители да им звучи все едно бебето ще се нуждае от всичко под слънцето, истината е, че в началото то има нужда само от някои основни вещи и най-вече от родителска грижа и любов. Всичко останало са вещи, които правят живота по-лесен, по-удобен, но и които са по-скоро за родителите, отколкото за новороденото.
Въпреки това, списък набор от вещи, дрехи и аксесоари, които да са под ръка винаги е добро решение и ще спестят излишно и неочаквано ходене до бебешките магазини.

Дрешки за новородено

Най-добре е да не се купуват твърде много дрешки за новородено, защото то расте със светкавична скорост. Всичко зависи и от сезона, в който е родено, но основните неща са:

  • 4-5 бебешки бодита (с къс или дълъг ръкав)
  • Спален чувал за бебе
  • Бебешки чорапки
  • Бебешка шапка
  • Бебешка блуза / тениска
  • ританки

 

За хранене на бебето

Дори да се кърми, трябва да има шише и биберони – най-добре стъклени или от безопасна пластмаса.

Хигиена на бебето

Мебели за детска стая

Това е само най-необходимото за новороденото. Списъкът може да бъде допълван до безкрайност. Важното е бебето да има любящи родители, които да са до него във всеки един момент.