В наши дни има всякакви полезни продукти, които могат да улеснят живота на бъдещите майки. Времето преди раждането на бебето е вълнуващо, но и напрегнато, затова бременните имат нужда от максимално спокойствие и успокоение. Възглавниците за бременни помагат при безсъние, като осигуряват опора на различни части на тялото по време на сън. Това ще облекчи напрежението в гърба, кръста, раменете, корема или други проблемни зони. Освен сън, тази придобивка ще ви осигури и допълнителна опора в седнало положение, докато се наслаждавате на любимите си филми, сериали или книги.

По-удобното е, че може да се използва и след раждането на бебето. Незаменим помощник е при кърмене на новородено. С него можете да заемете различни пози за кърмене и да поддържате бебето си в удобна позиция. Храненето на вашето новородено може да отнеме повече време през първите няколко месеца, докато и двамата партньори свикнат с процеса.

Държането на новородено за дълги периоди от време може да причини болки във врата, гърба и ръцете. За да направите кърменето по-приятно за вас и вашето бебе, поставете възглавница за кърмене в скута си с бебето върху нея. По този начин ръцете ви ще бъдат свободни и ще има по-малко напрежение върху гърба ви. Вашето новородено ще бъде на меко, безопасно място и ще се чувства спокойно.

Как да изберем правилната възглавница за кърмене?

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато избирате такъв продукт. Новородените растат по-бързо, отколкото си мислите, така че възглавниците трябва да са с размер за по-големи бебета. Цената винаги е важна, но ви съветваме да не избирате твърде евтин вариант за сметка на качеството. Нашата цел е възглавницата да ви служи дълго време, затова материалът, от който е изработена, трябва да е качествен и издръжлив, тъй като ще я използвате много.

На пазара има няколко различни форми – „C“, „O“ или полумесец. Преценете кой е най-подходящ за вашето тяло, за да можете да поставите новороденото в правилната позиция. Формата също трябва да отговаря на позицията ви за кърмене – легнало, седнало, с бебе в скута ви или пъхнато под мишница. Тип Cs се считат за универсални, докато Os са подходящи за жени, претърпели цезарово сечение, тъй като те плътно прегръщат тялото. Ако имате близнаци, трябва да изберете модел с широка, равна повърхност за тандемно кърмене. Що се отнася до материала, уверете се, че е лесен за почистване, тъй като новородените често изпитват регургитация при хранене. Можете да изберете модел със свалящ се капак за максимално удобство при почистване.