Всяко дете обича лакомства. Но за да е здраво и енергично едно дете, менюто му трябва да е разнообразно и здравословно. Съветваме ви просто да следвате естествения природен календар и ще ви подскажем кои храни да не пропускате през есента.

 1. Тиква
  Тя е изключително полезна. Богата е на витамин С, бета-каротин, фолиева киселина. Освен това се приготвя лесно както за десерт, така и за основно ястие. Това ще внесе свежест и лека екзотична нотка в ежедневното меню на детето ви.
 2. Пащърнак
  Това определено не звучи като храна, която детето Ви и яло доброволно, нали? Това изцяло зависи от вас. Пащърнакът прилича на бял морков. Богат е на витамин А, витамин С, калций, желязо и фибри. Има сладникав вкус, който позволява лесно да се комбинира с картофи, моркови, домати, а също може и да го добавим към вкусна крем сума.
 3. Ябълки и круши
  Непременно научете детето си да похапва от тях. Това са едни от най-богатите на фибри и витамини плодове. Ябълките са полезни и за зъбите. Нарежете плодовете в причудливи форми или украсете една топка сладолед с тънки резени ябълки и круши. Можете да ги сервирате също с палачинки или с кисело мляко.
 4. Боровинки
  Децата просто ще се влюбят във вкуса им, което е чудесно, защото боровинките са полезни за очите, подсилват имунната система и дават допълнително енергия. Може да ги правите на сладко, на сок, да ги сушите, да си слагате в кифлички и кексове. Във всеки случай, ако хлапето ви ги предпочита сурови, просто се погрижете през цялата есен близо до него да има купичка с боровинки.