Лятото е тук и в ума ми се въртят всички вълнуващи планове за нещата, които ще правим с моя мъник. Ще отидем в зоопарка, на плаж и нямам търпение да видя изражението му, когато види светулка за пръв път.

Искам да имам възможността да се наслаждаваме заедно на топлите летни вечери, за това планувам да го оставя поне няколко вечери да постои до късно, за да си поиграем на лунна светлина и да хапнем сладолед.

Наскоро ми казаха нещо, което буквално ме вцепени.“Ако се замислиш, имаме само 18 лета заедно с децата си.“ Сякаш сърцето ми спря да бие за миг.

Синът ми е вече на 3 години, така че веднага ми мина през ум…остават ми само 15

15 лета заедно като семейство. Да се радваме да нашата семейна ваканция, да заравяме пръсти в пясъка и да се радваме на вълните.
15 лета, в които да се радваме на мързеливите недели, лежейки на дивана блаженно, с изключени телефони или да бягаме през струите на пръскачката в двора, за да победим жегата.
15 лета на детството, на времето, което по право гарантира присъствието на детето под нашия покрив, където заедно растем и създаваме спомени…и се надяваме, че един ден то ще се връща с вълнение.
15 лета, през които да се втурнеш и да изучаваш света. Да се впускаш в нови приключения, откривайки непознти места.
15 лета изпълнени с мириса на барбекю в задния двор, в които хрупаш царевица от кочан и отгризваш от парче диня.
15 лета с пикници, къмпинги и игри в басейна.
15 лета за пътешествия, тичане по летища и емоцията да се изгубиш на непознато място като класически турист.
15 лета за сладоледи, лимонада и батути.
15 лета за каране на тротинетка в парка, лосиони и нахапване от комари.
15 лета, в които имам привилегията детето ми да е с мен. Преди да порасне и да излети само по своя път. Когато може би ще иска да прекарва цялото лято с приятелите си, ще ни изпраща картички и ще ни разказва за своите приключения.

Не искам да страдам по загубата на нещо, което все още имам, но не мога да не си дам сметка колко бързо лети времето. И тъй като не мога да натисна „Пауза“, за да го накарам да продължи поне още мъничко, ще се наслаждавам на всяка секунда, докато сме заедно.

Защото преди да се усетя – 2 години бързо ще станат 10, 10 ще станат 15, а 15 се превръщат в „Обещавам, че ще ти се обаждам, мамо!“

 

 

Вдъхновение: Motherly