Съвет от педиатрите е да излизате навън с бебето независимо от сезона. Разходките навън засилват имунната система на малчугана. Ако все още времето е хладно, може да започнете с излизане на терасата, кратки разходки, на които в последствие да увеличите продължителността. Единственото време, което не е препоръчително за излизане е когато навън е мъгливо.

За какво друго трябва да помислите преди да излезете?

През пролетно-есенния сезон, когато времето е променливо и дъждовно, е задължително да имате дъждобран за количка.

По време на лятото е хубаво да разполагате със слънчобран/чадър и мрежа против насекоми. Кожата на бебчетата е много чувствителна и всяко продължително излагане на слънце или ухапване от насекомо може да доведе до по-сериозни последствия.

През студените месеци е необходимо да се сдобиете с чувалче, което ще предпазва бебчето ви от студа.

По време на по-дългите разходки, ще ви се наложи да смените пеленката на малчугана поне веднъж. Помислете и за компактна постелка за преповиване, която да улесни процеса независимо къде се намирате.

Хубаво е да носите от всичко по две – памперс, дрешка, храна. Винаги трябва да имате и една резервна завивка за количката, ако случайно захладнее.

Не е нужно да бързате и да закупувате всичко наведнъж. Постепенно, сами ще забележите от какво имате нужда. Всеки полезен аксесоар ще превърне разходката ви с бебето в безценно време!