Изграждането и обзавеждането на детска стая, в която да играе и расте вашето дете може и трябва да бъде забавно изживяване, но също и много предизвикателно. В крайна сметка красива, функционална детска стая, която детето ви ще харесва както сега, така и за години напред, е доста висока летва! Ето защо е добре да се следват няколко прости правила за обзавеждане на детска стая, за да се създаде баланс между практичното и красивото.

Нежни мебели за детска стая

Що се отнася до обзавеждането на детска стая, обикновено по-малкото е повече, затова заложете на нежни и семпли мебели за детска стая. Когато декорацията е опростена и обзавеждането е до минимум, ще има повече пространство за игра, а стаята ще бъде бяло платно, което може лесно да се променя, докато детето расте.

Проект на детската стая

Всяка стая трябва да е проектирана с мисъл за малкия човек. Уютно детско легло и комплект маса и столове с малък размер са удобна алтернатива на традиционното обзавеждане, а ниските кошове за играчки и отворените рафтове насърчават самоотговорността и независимата игра.

Детска стая за игра

За да създадете детска стая за игра, която мъничето ще хареса, фокусът трябва да е върху нещото, което най-много обичат да прави – да играе! Затова всичко е добре да се върти около нея – кът, детска палатка за игра, стена за катерене, достъпни и безопасни рафтове с любимите играчки и достатъчно място за лудории.

Цветове за детска стая

Никой не е казал, че стаята за момичета трябва да е розова, а за момчета – синя. Напротив. Спокойно може да се изберат неутрални цветове за детска стая, които създават една семпла основа, а цветовете да дойдат от аксесоари – възглавници, мебел, играчки, завеси, килим. Тези неща са лесни за смяна и така, когато на детето му омръзнат, ще се сложат други.

Стая, която расте с детето

Детето ви няма да е 3-4 или 5 години постоянно. Всяка година то променя своите вкусове и предпочитания. Ето защо е добре родителите да инвестират в мебели, които да са актуални и да се използват по-дълго време. Да, малкото легло е сладко, но колко ще му служи? Ако се купи голямо, хубаво легло, то ще може да се ползва дълго и да расте с детето. Всичко останало важи и за останалите мебели, изборът не неутрален и непреходен дизайн е ключът към устойчивата и красива детска стая.