Независимо дали сте нов родител и ви предстои раждането на първата ви рожба или вече сте минали по този път, може би ще се наложи в първите няколко месеца от появата на малкото бебе, да делите една спалня. Ето защо днес избрахме да споделим с вас няколко идеи и съвети за това как да подготвим спалнята за бебето.
Това че вашето малко мъниче няма собствена стая, не означава че не може да има собствено пространство. Ако разполагате с голяма спалня, помислете как бихте преструктурирали спалнята, така че бъде удобна и подходяща за новодошлото ангелче.

Шкаф за повиване на бебе

Ако сте с ограничен бюджет, настоящия шкаф, с който разполагате може се превърне в идеален вариант за повиване на бебе. Вместо да добавяте допълнителни мебели към тесния апартамент, използвайте това, с което вече разполагате. Закупете единствено подложка за повиване на бебе, която да добавите в горната част на шкафа и вече имате идеален шкаф за повиване.

Машина за бял шум

Машината за бял шум създава комфортна атмосфера, подобна на утробата на майката, която успокоява тревожните бебета и допринася за по-дълги и по-спокойни периоди на сън. Тези магически малки приспособления вършат отлична работа и за заглушаване на домакинския шум. След като бебето спи спокойно, можете да спрете да вървите с върха на пръстите си вече и да се движите свободно в спалнята.

Бебешко креватче

Създайте комфортна бебешка зона, в която да инсталирате бебешкото креватче. Ако разполагате с по-голяма спалня е добра идея да преградите бебешкото креватче с декоративна завеса. В допълнение можете да добавите и гирлянд от нежни лампички, висящи бебешки играчки и красив обиколник за креватче.

Бебешко отделение

Преструктурирайте гардероба си и чекмеджетата, с които разполагате в спалнята, за да освободите свободно пространство за бебешките вещи. Хубаво е преди да стартирате, да сте уточнили позицията на бебешкото креватче и шкафа за повиване, за да са в вещи в близост до тях. В тях освен бебешки дрешки ще държите бебешките памперси, бебешкото спално бельо и одеялца и всичко, което ви е от първа необходимост.

Споделянето на спалнята с бебето е чудесен начин да запазите бебето си в безопасност. Има обаче някои минуси, които са свързани с тази практика. Бебета, които спят в спалнята на своите родители спят по-малко през нощта. Това се отразява и на техните майки, което води до сериозно недоспиване. А недоспиването от своя страна може да доведе до следродилна депресия. От друга страна майките, които делят една спалня със своята рожба имат по-лесен процес по време на кърменето. Каквото и да решите, не забравяйте да говорите с Вашия лекар в детайли, тъй като указанията са направени само с цел ориентиране на родителя.