С настъпването на топлото време идва и сезонът на комарите. Родителите с малки деца знаят, че повечето деца в ранна възраст са силно чувствителни към ухапвания от комари и след ухапване получават сериозно зачервяване и оток на мястото, който ги тормози с дни. Ухапванията предизвикват дискомфорт, раздразнение и дори безпокойство у бебетата. Ето защо днес решихме да споделим с вас няколко предложения, за това как да предпазим бебето от комари.

През летния сезон семейството има повече време за разходка на открито. Но и има по-голям риск от ухапвания от комари и други насекоми, които могат да предизвикат сърбящи обриви по кожата. Този вид вредители са известни с пренасянето на сериозни заболявания. Защитата от тези твари е особено важна за децата.

Превенция против комари

Първо не водете бебето си на места, където има голяма концентрация на комари. Това са най-вече местата със застояла вода, езера, гори, цветни градини, както и паркове. Проверете, кои препарати против насекоми са безопасни за детето. Избирайте хипоалергични и висококачествени проверени медицински продукти. Преди да излезете от дома си, намажете добре кожата на детето си с препарат против комари. Облечете детето със светли дрехи, които да покриват по-голямата част от тялото му.  Избягвайте разходки на открито по време на здрачаване или разсъмване, тъй като през този период от денонощието комарите са най-активни. Избягвайте използването на парфюми, лосиони, сапуни и ароматни масла, които привличат насекомите.

Комарник за детска количка или кошара

Като още едно допълнение към бебешките аксесоари, можем да ви предложим да вземете комарник за детска количка или кошара. Досадните насекоми няма повече да притесняват спящите деца. Тя е полезен и практичен аксесоар, които ще позволи на вашето мъниче да спи на чист въздух през топлите месеци, спокойно и необезпокоявано от комари и други насекоми. На пазара се предлагат мрежа против насекоми както за кошара, така и за детски колички, люлки и бебешки кошчета. Такъв аксесоар предпазва надеждно по време пътуване. С него бебето спи спокойно и се наслаждава на разходката пълноценно. Това е особено важен артикул, който ще предпази вашето мъниче от насекоми и летящи прашинки по време на вашата разходка. Мрежа против комари се поставя лесно като внимателно се покриват всички важни части от коша на бебешката количка.

Преносим уред против комари

Друга защита срещу неприятелите са преносимите уреди против комари, които работят с ултразвук, прогонващ насекомите.

Растения против комари

Когато сте у дома, за да предпазите стаята от влизането на комари, освен мрежа на прозореца, може да използвате и доста растения, чиито аромат не е по вкуса на комарите. Такива са, например босилекът, цитронела, мушкато, невен, папрат, розмарин, хризантема. Поставете саксии с няколко от посочените цветя на перваза, по балконите и близо до входната врата, за да може цветното ухание да прогони комарите.

Добрата подготовка за лятото се оказва изключително важна за родителите на малчуганите и е по-добре да бъде направена навреме. Подготвянето на списък с необходимите неща е първата стъпка към организацията. В него е изключително важно да има препарат против комари, комартник за детска количка или кошара, сенник за кола и преносимо ултразвуково устройство против комари. Подгответе се – лятото идва.