Когато една жена очаква бебе, вълнението е неописуемо, представя си как ще го прегръща, как ще го приспива, кърменето, къпането, първите звуци, първите различни движения и звуци, които ще чуе. Но колко от тях се замислят за сезона, в който ще родят бебето и дали планират ситуацията, в която трябва да имат повече дрехи или обратно, да помислят за предпазване от жега и слънце.

Така например, за разлика от летните бебета, които не се нуждаят много от дрехи, за зимните бебета е необходимо малко повече допълнителни бебешки аксесоари.

Подготовка на зимно бебе

На първо място родителите трябва да обмислят много внимателно времето, в което ще се роди бебето – в началото или в края на зимата ще бъде? Ако е в началото, това означава да се мисли за поне два размера зимни дрехи – от бельото, до бебешка шапка и бебешки ръкавички. Бебето расте бързо и това, което му става в началото на зимата, може да му е малко в края.
Освен това за такова бебе са необходими и повече аксесоари за детска количка – бебешко спално чувалче, бебешко одеяло, покривало, топла подложка.
Но наред с бебето, майката трябва да помисли и за себе си. Тя няма да носи дрехите от бременността след раждането, но и няма да сте в размера си преди бременността. Затова и тя трябва да потърси междинен размер топли дрехи – удобни панталони, подходящо палто и връхни дрехи!

Избор на подходящо подходящо отопление за бебе

Бебето у дома предполага и по-топла къща, затова родителите е добре да планират как ще се отопляват – с климатик, с парно или радиатори. Трябва да се помисли и за поддържане на оптимална влажност на въздуха, за наличие на алергени. Ако е необходимо, е добре да се инвестира в уред за пречистване на въздуха.
Подготовката за бебе през зимата или през всеки друг сезон не трябва да бъде стрес, но с малко планиране, всичко ще бъде по-лесно и по-леко.