Великден наближава и е време за подготовки и празнуване, но най-вече – за прекрасни семейни преживявания и спомени. Нужно е само малко въображение,търпение и желание, за да включите и децата във всички ваши дейности и забавления, без значение от възрастта им. Ето защо сме приготвили за вас няколко полезни съвета, с които да превърнете боядисвайнето на яйца в щуро забавление за малки и големи

Ето и нашите предложения за направата на шарени великденски яйца.

С лепенки

Изключително лесен вариант. Дайте на детето стикери или шарено тиксо, с които да облепи цялото яйце. С това може да се справи всяко дете над едногодишна възраст. Просто изберете любимите картинки на малчугана и го оставете сам да избере къде какво да сложи.

Рисуване с восък

Това е стара, лесна техника, подходяща и за най-малките. Дайте на детето тънка свещ и го помолете да нарисува нещо простичко върху яйцето. След това боядисайте по обичайния начин. Местата с восъка ще останат неоцветени и рисунката на детето ще се появи като с магия.

С четка за рисуване

Ако детето е малко по-голямо и умее да рисува с четка, оставете го да я топи в боите за яйца и да рисува.

Поставки за яйца

Ако все пак идеята да дадете яйце в ръцете на детето не ви допада, помогнете му да направи поставки за яйца. В интернет ще намерите идеи за подобни неща, изработени от картон, рула от тоалетна хартия и какво ли още не. Върху тях може да рисувате или да апликирате от цветна хартия, стикери, пайети, дори платове. Ако детето е в детската градина, му помогнете в подготовката на материалите и в изработката, а учениците биха се справили и сами.

Декупаж с белтък

Тази техника е за малко по-големи деца. За нея са ви нужни салфетки с картинки, разбит белтък  и четка за рисуване. Изрежете от салфетката елемент (ако салфетката е многопластова, отделете най-горния пласт и използвайте само него), намажете мястото, на което ще лепите, с белтък и разстелете внимателно картинката отгоре. След това покрийте залепеното с още един слой белтък, като внимавате да не разкъсате хартията. Изчакайте да изсъхне. Можете да прилагате тази техника и върху вече боядисани яйца.