Много хора вече започват да планират лятото, а какво по – хубаво от къмпинг сред природата. Особено сега, когато пандемията поставя много неизвестни пред почиващите, хотелите въвеждат десетки мерки, а ограниченията не позволяват човек да се отпусне и да релаксира пълноценно. Но когато се мисли за къмпинг, а особено ако е с деца, всичко трябва да е предварително планирано и внимателно обмислено. В случай, че на детето му предстои да отиде на къмпинг за първи път, е добре да има и малка тренировка, която да го подготви за предстоящото.

Подготовка за къмпинг с деца

Ако семейството има заден двор, добра идея е родителите да организират импровизирано мини къмпингуване. Или пък да прекарат една нощ в близката планина или гора на палатка. Така ще има възможност и за по-детайлно обмисляне на вещите, които трябва да се вземат и на нуждите, които евентуално ще възникнат по време на почивката.

Всичко необходимо за къмпинг с деца

Когато родителите се убедят, че децата им ще могат да прекарат ваканцията на открито в къмпинг, е време да се помисли и за основните аксесоари.

Избор на палатка

На първо място е палатката. Тя трябва да бъде достатъчно голяма, за да побере цялото семейство и всичкия багаж. Освен това е важно да се предвидят и редица фактори, като теглото и обема на палатката, мястото, на което ще се лагерува, както и устойчивост. За малките може да се вземе и детска палатка с UV защита, която вечер да разпънете в основната палатка, а денем да изкарвате навън. Така тя ще изпълни ролята на детска стая, ще даде уединение на вас и вашето дете и ще го накара да се почувстват все едно е у дома

Багажът не трябва да бъде прекалено много. Повечето хора носят прекалено много дрехи, защото винаги се запасяват с такива „за всеки случай, които само заемат място. Важното е да се предвиди облекло за всякакви метеорологични условия. Дори и да е горещо през деня, вечерите могат да бъдат прохладни, така че допълнителен пуловер и яке са задължителни, дори да е разгара на лятото. Не трябва да се забравят и дъждобрани.

Когато лагерът е с малки деца, е добре да не се нарушава обичайния им график на лягане, защото това лесно ще направи малките раздразнителни и нервни, а надали точно така всеки си представя ваканцията.

Без технологии – сега е моментът на всеки да се откъсне от ежедневната рутина и да разчупи стереотипите. Като за начало – минимум използване на телефона и по възможност, без работа и проверка на мейлите.

Къмпинг оборудване за спане

За да бъде сънят пълноценен по време на къмпингуване е необходимо удобно спално бельо, което не е ограничаващо. Добре е да се избере спален чувал, който е достатъчно широк, мек и топъл, а за най-най малките задължително трябва да сте подготвили спален чувал за бебета с термоизолираща материя. Един от начините да накарате къмпингът да се превърне в малко по-луксозно изживяване е да изберете възглавница, която е удобна и позволява да се почувствате, като в собственото си легло. Спането на земята е пречка за много потенциални къмпингуващи, но ако има удобна подложка, която да защитава от студената земя и твърдостта, сънят ще бъде пълноценен.

Къмпинг кухня

Ако наблизо няма заведения за хранене, със сигурност ще се наложи да се готви, но именно в това е романтиката на къмпинга. Днес на пазара могат да се намерят много предложения за мобилни печки и котлони, за безконтактни скари или такива на дървени въглища. Разбира се, наред с уредите за готвене, трябва да се помисли и за посудата – прибори, съдове за готвене. За къмпингуване е най-добре да се носи френска преса. Тя е лека, удобна за носене, а резултатът е вкусно и качествено кафе.

Слънцезащита на деца

Тук трябва да се мисли не само за слънцезащита на децата, но и за възрастните. Оборудвайте се не само със слънцезащитни кремове, но и за заслон – мини шатра, чадър или сенник.
И не на последно по значение място – децата са си деца и трябва да има с какво да се занимават ако не са плажа. Затова е добре родителите да имат под ръка настолни игри за вечерите.