Покупката на подарък на дете може да бъде и лесна, и трудна задача. Няма как да се каже кой е идеалният подарък, особено ако са между 1 и 5 години и все още формират своите интереси и вкус. И ако за едно дете пъзелът е най-любимата игра, то за друго, това е скучна и отегчителна. Но за щастие днес могат да се намерят безброй идеи, както и подарък за най-претенциозното дете.

Ето някои от най-популярните подаръци за дете между 1 и 5 години

Детска книжка с огледало

Детска книжка с огледало е чудесна и забавна идея и подходящ подарък за малко дете, което с интерес ще гледа отражението си и ярките картинки. Такава книжка подпомага когнитивното развитие, насърчава любопитството, развива уменията за проследяване на очите.

Игра подреждане на чаши

Чашите за подреждане са чудесни за игра за най-малките. С ярки и наситени цветове, и забавно оформени те насърчават координацията ръце-очи, развиват двигателните умения, представят форми и цветове.

Шейкъри яйца

Малките шейкъри яйца са лесни за хващане от бебета и при разклащане издават приятен звук. Те развиват чувството за ритъм и изграждат двигателни умения.

Бебешка чесалка за зъби

Първият инстинкт на бебето е да сложи играчките в устата си. Ето защо подарък може да бъде бебешка чесалка за зъби.

Бебешки играчки за баня

Времето за къпане е любимо за малките. Но ако къпането е и игра, забавлението е два пъти по – голямо. Ето защо бебешките играчки за баня могат да помогнат на бебето да се забавлява, но и да развие въображението и да подпомогне връзката между родител и дете.

Детски кукли

Детските кукли са толкова забавни за децата и техните родители! Те позволяват на въображението им да тече, насърчава въображаемата игра и изгражда връзката между родител и дете.

Детска палатка

Детската палатка може да се сложи, както в стаята, така и на двора. Чудесна е за деца между 1 и 5 годишна възраст.Тя ще стимулира въображението на детето и ще го пренесе в неговия въображаем свят. Предлагат се детски палатки за навън с UV защита и детски палатки за игра за вкъщи върху, която може и да се рисува.

Детски костюми

Играта с детски костюми е един от любимите начини на децата да бъдат креативни. Те могат да се правят на различни хора и им позволява им да изразят какви биха искали да бъдат когато пораснат. Тази игра изгражда самочувствие и развива въображението.

Акварелни бои

Децата намират нещо медитативно в това да прокарват четка по празен лист хартия и да създават свои произведения. Това развива въображението им и ги вдъхновява, изгражда фини двигателни умения, дава им самочувствие.

Дървени конструктори

Те са класика и има защо. Дървените конструктори са издръжливи и се предлагат в много форми, идеални за подреждане и изграждане. Децата могат да проектират и разработват свои собствени къщи и градове, да градят кули или свои крепости. Тези блокове развиват фината моторика, креативността и логическото мислене.

Музикални инструменти и барабан

Създаването на музика е едно от най-развиващите въображението неща, които едно дете може да направи. Така те могат да създават ритми и дори да измислят свои собствени песни.