Вече знаеш, че си бременна и със сигурност си безгранично щастлива. Това е период, който носи незабравими емоции! Доброто здравословно състояние по време на бременност е важно за теб и за бебето. Вероятно вече знаеш някои от основните неща – не пуши, не пий алкохол, почивай си повече. Ние ще ти дадем още няколко съвета, които биха ти помогнали да си осигуриш здравословна бременност и да се чувсташ по-добре.

1.Медитирай
Сам по себе си, това е оздравителен процес. Той спомага за повишаване на нивото на жизнената енергия в теб, когато се чувстваш замаяна и отпаднала.
2.Поспивай си повече
Особено важен за теб е следобедният отдих. След втория триместър, когато лежиш, плацентата е по-добре кръвоснабдена, а това означава повече сила за бебчето ти.
3.Омега-3 мастни киселини
Рибата и орехите могат да ти помогнат да си набавиш нужното количество Омега-3. А това спомага за умственото развитие на мъничето.
4.Закусвай редовно
Тялото ти се нуждае от повече протеин, както и бавни въглехидрати, за да имаш енергия за по-дълго. Хапни кисело мляко с мюсли или филия пълнозърнест хляб с кашкавал. Не забравяй, че зравословното наддаване за седмица е не повече от 500 гр. Така че не слушай баба си, ако ти казва да хапваш за двама.
5.Разходки на слънце
Не спирай да се движиш, но се съобразявай с възможностите си. Ходи пеш поне 30 минути на ден. Това се отразява добре на кръвообращението. Освен това слънчевите разходки ще те заредят с витамин D, който е важен за костите на бебето ти.
6.Обичай тялото си
Да, знаем, че ще ти е трудно да продължаваш да се харесваш, докато коремът ти не спира да расте. И любимите ти дрехи, които ти стават, са все по-малко на брой :(. В тези моменти си напомняй, че твоята задача е специална. А и една шопинг терапия винаги се отразява добре, не мислиш ли?