Когато в семейството се появи нов член, еуфорията е голяма. Мама и татко искат да запазят всеки момент и да го заснемат. Първата фотосесия на бебето е много важна, а за да бъде тя успешна, е необходима и подготовка. Затова днес ние от БебеТех избрахме да ви дадем няколко съвета за предстояща фотосесия на бебе.
Фотосесията може да наподоби понякога нещо подобно между бойно поле и цирк. Едно е да се снимат пейзажи или да позират възрастни, които приемат инструкции, но работата с нещо толкова крехко и непредсказуемо като новородено бебе може да породи безпокойството дори при най-опитния фотограф.

Ето и нашите съвети за бъдещата фотосесия на бебе:

Безопасност по време на фотосесия на бебе

Безопасността винаги трябва да е на първо място, когато става въпрос за снимки на новородени и бебета. Основните – без твърди или остри предмети като подпори. Никога да не се поставя новороденото на високи или нестабилни повърхности, без стриктния надзор на възрастен. Някои от най-интересните снимки на бебета всъщност са композити. С малко магия на Photoshop снимките се сливат и се получава изображение, което няма как да бъде направено реално.

Удобство на бебето

Много важно е вашето ангелче да бъде спокойно по време на бебешката фотосесия. Ако то се чувства некомфортно, най-вероятно ще плаче постоянно. Затова трябва да се осигури подходяща температура, тишина и да няма твърде силно осветление, колкото и важно да е то.

Най-подходяща възраст за фотосесия на бебе

Според експертите най-подходящата възраст за фотосесия на на новородено бебе е през първите 14 дни от раждането. Тогава с тях е най-лесно да се работи, защото спят през по-голямата част от деня.

Декор за фотосесия на бебе

Фотографският декор по време на фотосесията на бебето е едно от основните неща, които създават разликата между професионална снимка и аматьорска. Повечето фотографи имат богат набор от бебешки декори, но е добре, ако родителите искат тема, тя да бъде допълнително уточнена. Детска палатка от БебеТех би се вписала чудесно във всеки един детски фотографски декор.

Избор на цветове за бебешка фотосесия

Когато ви предстои бебешка фотосесия, трябва да помислите внимателно за цветовете на дрешките и аксесоарите. Добре е да бъдат едноцветни и семпли, ако декорът е по-пищен. И обратно – ако е едноцветен, може да има по-ярки тоалети.