Ако някой заслужава да бъде глезен, то това е бременната жена. Независимо дали е майка за първи или за четвърти път, даването на нов живот е денонощна работа, която отнема физическа и психическа енергия. Макар че много бъдещи майки имат списък, в който фигурира всичко необходимо за бебето, няма нищо лошо в това,  преди то да се появи, тя да се фокусира върху собствените си нужди и потребности. И ако майката не може да се пречупи и да си позволи малко глезотии или поне специално отношение към самата себе си, нейните приятели могат. Без значение дали прави бебешко парти,  дали има личен празник или просто близките ѝ искат да ѝ кажат „мислим за теб“, има много възможности за подарък на бременна жена.

Ето няколко идеи, които могат да са от полза на всеки, който има в обкръжението си бременна жена.

Козметика за бременни

Тук вариантите са много – по магазините се предлага изключително голямо изобилие на козметика за бременни от крем за стрии до соли за вана. Всяко едно от тези неща ще ѝ бъде от полза. Разбира се, козметиката за бременната жена трябва да е съобразена с нейното състояние, да е насочена към грижата освен за нея, а и за бебето.

Домашен халат или халат за баня

Още една чудесна идея е красив домашен халат или халат за баня, като в допълнение вземете и за малкото ангелче комплект от бебешка хавлия и възглавничка за баня. Това е прекрасна идея за бъдещата майка и ще ѝ бъде от полза, когато бебето дойде. А след раждането, какво по-хубаво усещане да облече нови и специално подбрани за нея бельо и халат. Разбира се, трябва да се познава вкуса на бъдещата майка, какви материи и цветове харесва, но със сигурност ще ѝ е от полза и ще я накара да се почувства специална.

Подарък бебешки албум

Едно добро начало, с което да започне да трупа спомени за бебето е да ѝ направите подарък бебешки албум. . Може да се поръча албум със персонализирана корица, което ще бъде страхотна изненада и много мил жест.

Спа комплект

След дълъг ден с бебето, надали има жена, която няма да иска да се поглези във ваната. Ето защо един спа комплект е най-доброто за отпускане и релаксация след изморителния, дълъг ден.

Чанта за бебе

Когато бебето се роди, всяко излизане е съпроводено с носене на какъв ли не багаж. Ето защо хубава, голяма чанта за бебе ще бъде от полза и в постоянна употреба.